Zabumba

Forró: bruisende feestmuziek uit Brazilië.

Liefdevol, kleurrijk, lichtvoetig en feestelijk: dat is de Forró! Dansmuziek uit de woestijn van Brazilië, waar de zon genadeloos is, de grond weerbarstig en de mensen niet veel hebben. Maar ze wel hebben zijn hun daverende dansfeesten, die vaak de hele nacht duren. Zabumba brengt de Forró naar Nederland. Een uitbundig feest waarbij men swingt, schuifelt en sensueel danst in een unieke Zuid-Amerikaanse sfeer. Dansritmes, sprankelende instrumentaties, snelle teksten, een jagende accordeon en typisch Braziliaanse percussie...Zabumba maakt elk optreden tot een ware forrozão: één groot feest!

Forró wordt ook wel eens de nieuwe Salsa genoemd. Zangeres Miniká Demirdjian, geboren in São Paulo, heeft de Forró ter plekke meegevierd en weet als geen ander de uitbundigheid over te brengen. De speelse, levenslustige en vrolijke muziekbenadering van de muzikanten zorgt ervoor dat je niet anders kunt dan meegenieten.

Zabumba heeft reeds vele festivals in Europa opgeluisterd. Desgewenst wordt het optreden van Zabumba voorafgegaan door een dansworkshop Forró.

Bezetting
Miniká Demirdjian - zang
Ivan Greg - accordeon, zang, achtergrondzang
Henk Janssen - gitaar, cavaquinho, electrisch gitaar, achtergrondzang
Tiê Fernandes Pereira - electrische bas
Matthias Haffner - percussie

Boek Zabumba voor: concertzalen, festivals, dansfeesten, openluchtconcerten, dansworkshop Forró.