Little Things That Kill

"Smokescreens is zo’n plaat met een spot-on festival en zomergevoel. De twaalf nummers tellende cd verveelt werkelijk geen moment, en nummers als Sliding Scale en So Beautiful blijven nog de hele zonnige namiddag in je hoofd ronddwalen. Little Things That Kill brengt met Smokescreens een debuutalbum van formaat, een ideale opwarmer voor je overvolle festivalseizoen." Blend Magazine , 9 Maart 2010

De heren van Little Things That Kill maken vanaf 2003 furore als 'up and coming' band in het Nederlandse club- en festivalcircuit onder de naam Eleven. Zo wint het viertal de Grote Prijs van Nederland waarna optredens volgen op Lowlands, Noorderslag, Parkpop, het podium van Paradiso en nog vele andere zalen en festivals, net als een nummer 0 notering in de Kink Outlaw 41.

Maar de band besloot dat ze het anders wilden: spannender, dansbaarder, meer 'eigen' en met betere liedjes. De naam werd gewijzigd in Little Things That Kill en met producer René de Vries werd het album 'Smokescreens' opgenomen. Catchy liedjes op het snijvlak van Editors, Interpol, Kings of Leon,The Killers en Bloc Party met af en toe een vleugje Elbow.

3FM bombardeerde hen eind 2009 tot Serious Talent. In Maart 2010 verscheen het album en in de tijd dat 'Smokescreens' op de Luisterpaal van 3voor12 stond, stond de plaat steevast in de top 2 'meest gewaardeerd'.

De band staat bekend om haar gepassioneerde shows, waarbij ze het publiek echt een beleving geven. Verwacht niet vier ingetogen jongens op het podium, deze band gáát als ze op het podium staat. Daarbij gaat het niet om gimmicks, maar wél om de energie en de passie die er in het spelen gestopt wordt. De FRET omschreef zanger Antonie Fountain ooit als 'een frontman waar elke band zijn rechterarm voor zou opgeven'.

Bezetting

Antonie Fountain Vocals / Gitaar

Spif Bas

Herman Ypma Drums

Michel Haverkamp Gitaar