Mariska Petrovic & the Fat Bastards

"Voordat ik geboren werd op 20 januari 1978 in Nijmegen moet ik in de buik van mijn moeder al country muziek hebben gehoord. Mijn moeder had altijd country radio aanstaan. Toen ik opgroeide zong ik vrolijk mee met Emmylou Harris en Dolly Parton."

Vanaf haar zesde treed zij al op voor mensen. Als turnster vond Mariska het geweldig als het publiek applaudisseerde wanneer zij een buiging maakte na de oefening op de evenwichtsbalk.

In het tweede jaar van de musicalopleiding aan de Fontys dansacademie is zij gitaar gaan spelen. Zij wilde er meteen bij kunnen zingen en schreef een jaar later haar eerste liedje. Toen gaf zij ook haar eerste solo optreden.

Na haar opleiding bezocht Mariska Nashville en het SXSW-festival in Austin Texas en deed zij auditie voor Dollywood (pretpark van Dolly Parton). Zij werd daar gegrepen door de hele sfeer van muziek maken, liedjes schrijven optreden etc.. Dit voelde heel vertrouwd en toen wist ze: "voor de rest van mijn leven wil ik liedjes schrijven en met anderen muziek maken en optreden."

Mariska ging spelen in de akoestische bands ‘Waterflow’ en ‘Dolly, I beg your pardon’. Lucinda Williams inspireerde haar om uit te zoeken hoe haar liedjes klonken met drums, elektrische gitaar en bas erbij. In 2010 werden The Fat Bastards geboren. Nels Busch (bas), René Bogers (gitaar) en Björn van den Boom (drums) zijn authentiek en geweldige muzikanten! Ze zijn nu 5 jaar verder en hebben als band hun draai gevonden.

"Over country muziek wordt vaak gezegd: ‘Three chords & the truth’. Dit is mijn uitgangspunt bij het schrijven van liedjes. In het dagelijkse leven maak ik dingen mee, die ik soms moeilijk kan verwoorden of rechtstreeks kan zeggen. In een liedje kan ik mij beter uitdrukken.

‘All of This’ is een verzameling liedjes die gaan over: vrienden, familie en dingen die in de wereld gebeuren. Ik ben blij dat nu met meer mensen te kunnen delen.

Zonder crowdfunding met 100 donateurs, van wie sommigen ons niet of nauwelijks kenden, was dit niet gelukt. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik hoop nog heel lang liedjes te schrijven, met deze band op te treden en platen te maken.

 

Bezetting
Mariska Petrovic - Vocals, Guitars
René Bogers - Guitars
Nels Busch - Bas Guitar
Björn van den Boom - Drums

Boek Mariska Petrovic & the Fat Bastards voor: café-concerten, festivals, theaters, openlucht concerten.