Mazzeltov

Bruisende Klezmer, spetterende Balkanritmes en swingende zigeunermuziek.

Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournees door binnen- en buitenland. Met zangeres Rolinha Kross als 'leading lady' richt de band zich vooral op het Jiddische lied. Veel van deze muziek is ontstaan als een mengeling van Joodse muziek en Oost-Europese volksmuziek. Mazzeltov houdt deze traditie levend en speelt met liefde pareltjes uit het oude Jiddische repetoire. Maar Mazzeltov trekt de muziek ook door naar deze tijd, met eigen composities en Jiddische gedichten door de band op muziek gezet. De groep komt af en toe op de proppen met onverwachte Jiddische vertalingen van Nederlandse of Franse nummers. De groep maakte inmiddels zes CD's. De CD 'Mispoghe' werd in 2005 genomineerd voor een Edison.

De nieuwste CD heet 'Mayn Umru'. Umru is Jiddisch voor onrust. Dit lijkt negatief maar onrust of spanning is vaak het begin van een creatief proces. Woorden die bij een dichter opborrelen, een nieuwe melodie die bij een muzikant opwelt. Umru hoort bij de schepping van iets nieuws. Alle nummers van 'Mayn Umru' ademen de schwung uit waar de band bekend om staat. ''Klezmer van internationaal niveau'', schreef de Volkskrant. 

Opzwepende feestmuziek en ingetogen, ontroerende nummers wisselen elkaar af in een klezmerconcert waarbij het publiek een mooie onrust zal ervaren.

Bezetting
Rolinha Kross - zang
Edith Mathot - viool
Gottfrid van Eck - klarinetten
Harm van den Berg - accordeon
Harold Berghuis - gitaar
Tis Marang - contrabas

Boek Mazzeltov voor: concertzalen, theaters, festivals, feesten.