Pauni Trio

Unieke Bulgaarse polyfonie: het nieuwe 'Mystères des voix Bulgares' en de nieuwe 'Laïs' in één.

De Pauni's vormen een professioneel vocaal trio dat binnen de Nederlandse muziekwereld en de wereldmuziek een unieke plaats inneemt. Uniek, omdat ze gespecialiseerd zijn in Bulgaarse polyfonie in al haar veelzijdigheid. Het trio staat bekend om haar frisse en vernieuwende benadering van de traditionele muziek. Door hun grensverleggende co-producties bereikten ze een steeds breder publiek. Pauni Trio trad o.a. op in Rasa, het Concertgebouw, de Doelen, bij de Music Meeting, Haarlemmer Hout festival, Vrije Geluiden en bij festivals in het buitenland zoals Olin Kan in Mexico.

'Melk & Honing' is het nieuwste programma. Hierin geven ze tijdloze Nederlandstalige volksmuziek een Bulgaarse interpretatie en laten daarmee de kracht en de schoonheid horen van zowel onze moedertaal als de Bulgaarse muzikale en vocale traditie (scherpe klank, dissonanten, onregelmatige ritmes). Het resultaat is een karakteristiek vol timbre, dat verassend goed aansluit bij de atmosfeer van volksmuziek van de Lage Landen. Hiertoe werkten de drie zangeressen samen met de gelauwerde tekstdichter Jan Rot, die als geen ander in staat is een moderne draai te geven aan traditionele thema's. Hij vertaalde voor dit programma prachtige oude Nederlandse en Bulgaarse teksten naar het hier en nu. Recensies van het programma zijn in de te downloaden biografie opgenomen.

Het Pauni Trio kan in twee bezettingen optreden: als Pauni Trio & Orkestar (septet), of met accordeonbegeleiding (kwartet). U kunt hen zowel voor 'Melk & Honing' als voor het Bulgaarse programma boeken.

Bezetting Pauni Trio
Iris Ficker - sopraan
Mariëlle de Winter - sopraan
Juliëtte van Dijk - mezzosopraan
Jan Wollring - accordeon
Orkestar
Bokkie Vink - drums
Jasper de Beer - basgitaar
Akos Laki - tenorsaxofoon, klarinet

Boek Pauni Trio voor: concertzalen, theaters, festivals.