Pauni Trio vs DASH!

Pauni Trio & DASH!: een spannende battle tussen Bulgaarse vocale polyfonie en free-funk jazz.

Wat krijg je als drie vrouwen met messcherpe tongen, die verhalen zingen in een onbekende taal, een muzikale battle aangaan met drie mannen van een vrijgevochten funk-outfit? Free funk-folk? World Jazz? Funk-Mysteries? Urban Myths? Dat allemaal, en meer!

Sterke verhalen vol wringende harmonieën die de lak van je schoenen laten springen. Ritmische en harmonische wendingen die je oren splijten, maar - die je toch wilt horen en geloven. Songs waar de energie van af spat naast mysterieuze passages met vervoerend schone melodieën. Pauni Trio en DASH! clashen in stadse sages over helden van de straat en komen naadloos samen in muzikale gesprekken over de zoete liefde. Ook het oog wordt verwend door de zichtbare spanning tussen de twee groepen die elkaar naar de grens stuwen van braakliggend terrein.

DASH! is een hedendaagse free-funk groep aangevoerd door meervoudig prijswinnaar, saxofonist, klarinetist en componist Maarten Ornstein. DASH! put uit jazz, blues, funk en hedendaagse muziek. Daarbij laat de groep zich soms beïnvloeden door etnische stijlen.

Pauni Trio is een vocaal trio dat gespecialiseerd is in Bulgaarse polyfone zang, met referentie naar Les Mystères des voix Bulgares. Pauni Trio ontdoet Bulgaarse vrouwenzang van haar muffe trekjes en maakt haar zinderend en swingend.

Bezetting Pauni Trio
Iris Ficker - sopraan
Mariëlle de Winter - sopraan
Juliëtte van Dijk - mezzosopraan
Bezetting DASH!
Maarten Ornstein - saxofoon
Alex Oele - basgitaar
Eric Hoeke - drums

Boek Pauni Trio vs DASH! voor: jazzclubs, jazzfestivals, theaters, concertzalen.