Rabasa

Traditionele en eigentijdse muziek van de Kaap-Verdische eilanden.

Het publiek van Rabasa waant zich in een exotisch oord, waar de zon altijd schijnt en ze al dansend of laid-back geniet van deze warme, zonnige en sympathieke muziek.

Rabasa brengt een heerlijke mix van West-Afrikaanse ritmes en Fado-melancholiek (het Portugese levenslied). Daarmee is deze groep een karakteristieke uitdrager van het Kaap-Verdische erfgoed. De wortels van Rabasa zijn stevig in de Kaap-Verdische traditie verankerd. Gebasseerd op deze traditie heeft de groep een opvallend hedendaags, warm en vol geluid ontwikkeld. Ze gebruiken enkel akoestische instrumenten waarmee ze hun smaakvolle (samen)zang begeleiden en de, soms pop-achtige, arrangementen ten gehore brengen.

De groep is vernoemd naar de put waar de gebroeders Ortet, de oprichters van de band, als kind hun water haalde. Inmiddels wonen ze alweer jarenlang nabij de haven van Rotterdam, waar het succes begon. Rabasa is de laatste jaren uitgegroeid tot een gerespecteerde gast op internationale festivals en podia. Bekijk de biografie voor meer informatie en een overzicht van hun optredens.

Bezetting
João Ortet - zang, cavaquinho, gitaar, ferrinho
Tó Ortet - zang, basgitaar
Jorge Ortet - zang, diatonische accordeon, percussie
Angelito Ortet - zang, percussie
Terezinha Fernandes - zang, percussie
Kabiné Tagus Traoré - trompet
Paulo Bouwman - zang, gitaar, percussie
Hans de Lange - percussie

Boek Rabasa voor: concertzalen, muziektheaters, festivals, openlucht concerten, evenementen.